Ture za posmatranje ptica

DELIBLATSKA PESCARA

Dolazak do Banatske Palanke iz pravca Novog Sada:

  1. Novi Sad – Titel - Pancevo -  Kovin – Dubovac – Vracev Gaj - Banatska (Stara) Palanka

Dolazak do Banatske Palanke iz pravca Beograda:

  1. Beograd - Pancevo – Kovin – Dubovac – Vracev Gaj - Banatska (Stara) Palanka

Petak:
Dolazak u Banatsku palanku u vilu. Rucak u restoranu na samoj obali ili odlazak do Bele crkve na veceru u restoranu na otvorenom – na jezeru na kojem se nalazi kamp.  (Ova vecera nije ukljucena u cenu tako da u zavisnosti od vremenskih uslova i raspolozenja mozete sami izabrati. Nas favorit – Bela crkva – Kamp u predvecernjim satima).

Subota:
Dorucak. Dolazak vodica oko 9.30. Odlazak sopstvenim prevozom do Dubovca.

Ukrcavanje na camac i voznja do Dubovackog rita, potopljeno ostva Cibuklija koje je u obliku potkovice na sredini Dunava i to je atraktivno mesto zas ve ptice selice. Na ovom mestu Dunav je izuzetno sirok i pregledan. Voznja od oko 2,5 sata gde ce se videti kolonije malih kormorana, recnih cigri, sve moguce vrste capolji i ibisa, divlje patke. Ovo mesto je po misljenju Mike Unwina, britanskog novinara specijalizovanog za birdwatching, jedno od najlepsih mesta na Dunavu.  
Za rucak lunch paket.

Povratak u Dubovac i odlazak dzipovima do Malog peska -  ocuvano stepsko staniste na Deliblatskoj pescari na kojem jos uvek postoji tradicionalno stocarstvo, brojne kolonije tekunica zbog kojiih je redovno prisustvo najredjih ptica grabljivica u Srbiji kao sto su: patuljasti orao, orao zmijar, stepski soko, ridji misar, i td.  Od ptica mogu se videti pupavvci, pcelarice, laste bregunice, itd. Nastavak voznje po bespucima pescare do jos nekih atraktivnih predela. Odlazak takodje i do mesta gde redovno dolaze vukovi kojih u Deliblatskoj pescari ima oko 40-tak. (Ne garantujemo da ce se videti).

U predvecerje odlazak do salasa na uscu Karasa u Dunav i rucak i odmaranje u opustenoj atmosferi. Na ovom salasu se uzgajaju mangulice i podolska goveca.

Povratak u Belu vilu. Nocenje

Nedelja: Posle dorucka odlazak.

Cena: 8200 din po osobi

Aranzman ukljucuje:

  • 2 nocenja sa doruckom u prenocistu Bela Vila
  • Voznja camcem po Dubovackom ritu i Adi Cibukliji
  • Strucnog vodica tokom celog dana u subotu
  • Vecera na salasu (pice nije ukljuceno u cenu)

Zelimo Vam ugodan boravak.